Yleisimmät virheet CV:ssä

Tässä kirjoituksessa käymme läpi muutamia erittäin yleisiä virheitä / puutteita, joita näkee hyvin usein työnhakijoiden ansioluetteloissa:

Ei kuvaa

Vaikka kuva ei ole missään nimessä pakollinen, katsotaan se silti positiiviseksi asiaksi ja on se yksi asia, jolla voit jäädä rekrytoijan mieleen. Kuva olisi siis hyvä olla ja mielellään vielä niin, että se on suhteellisen tuore, ammattimainen ja kasvosi erottuvat siitä helposti.

Puutteelliset perustiedot

Valitettavan usein CV:stä puuttuu henkilön ihan perustiedot, joilla lähinnä viittaan esim. puutteellisiin yhteystietoihin. Pidä huoli siis, että puhelinnumero ja sähköpostisi ovat helposti saatavilla. Muut tiedot ovat myös plussaa, kuten se missä asut tällä hetkellä. Jos olet valmis muuttamaan työn perässä, kannattaa sekin tuoda esiin selkeästi.

Ei linkkiä sosiaalisen median profiileihin

Sosiaalisen median ja varsinkin LinkedInin rooli kasvaa päivä päivältä. Mikäli sinulla ei ole vielä LinkedIn-profiilia, niin kannattaa se ehdottomasti perustaa. Ja ennen sitä, kannattaa lukea esim. tämä kirjoitus: https://rekryjelppi.com/nain-teet-hyvan-linkedin-profiilin/ .

Kun LinkedIn-profiili on luotu tai se sinulla jo on, niin tuo se selkeästi myös CV:ssäsi. Eli laita LinkedIn-profiilin URL näkyviin perustiedot kohtaan. Sitä ennen sinun kannattaa myös käydä muokkaamassa oma URL:si esim. muotoon https://www.linkedin.com/in/etunimisukunimi/ . Sen pystyt tehdä, kun menet omaan profiiliisi ja sieltä klikkaat kohtaa ”edit public profile & URL”.

Ei kohdistettu

Yleisimmistä virheistä, joita edelleen tehdään on se, että samaa CV:tä lähetetään joka paikkaan, vaikka tehtävät eroaisivat toisistaan jopa huomattavalla tavalla. Hyvä CV on aina kohdistettu haettavaa tehtävää silmällä pitäen ja työpaikkailmoituksesta löytyvät ns. avainsanat pitäisi löytyä myös työnhakijan CV:stä. Sillä nostaa huomattavasti omia mahdollisuuksia tulla huomatuksi.

Tiivistelmä puuttuu

Vaikkakin tiivistelmä omassa CV:ssä ei ole pakollinen, on se erittäin suositeltavaa. Tiivistelmä oman CV:n alussa, jossa työnhakija tuo itseään mielenkiintoisella tavalla esiin, on erittäin loistava tapa tehdä itsestään kiinnostava rekrytoijan silmissä ja samalla helppo tapa kohdentaa oma CV avoinna olevaa tehtävää silmällä pitäen.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

https://www.linkedin.com/in/teemuruuska/

Teemu Ruuska on työskennellyt rekrytointialalla vuodesta 2009 ja vastaa nykyään InHunt Groupissa digitaalisuuteen ja kansainvälisyyteen liittyvistä asioista. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014, jossa hän on myös suorittanut maisterin tutkinnon kansainvälisesti arvostetussa EAE Business Schoolissa. Vuosien varrella Teemu on kirjoittanut yli 200 artikkelia mm. rekrytointiin, suorahakuun, työnhakuun, digitaalisuuteen ja kansainvälisyyteen liittyen sekä totuttu näkemään Suomessa antamassa kommentteja eri toimittajien haastatteluihin samoista aihepiireistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *