Näin teet hyvän LinkedIn-profiilin

Tänä päivänä LinkedInistä löytyy yli 600 miljoonaa ammattilaista. Suomalaisiakin siellä on jo reilusti yli miljoona ja määrä kasvaa tasaisesti. Seuraavassa kerron lyhyesti, mihin kannattaa kiinnittää huomiota omassa profiilissa ts. miten teet hyvän LinkedIn-profiilin:

Hyvä kuva

Kuva on yksi ensimmäisistä asioista, johon lähes aina kiinnitetään huomiota ja näin olisi tärkeää, että se on laadukas, ammattimainen ja tarpeeksi läheltä otettu, jotta kasvosi erottuvat. Pieni hymykään ei ole pahitteeksi.

Pääotsikko

Profiilisi pääotsikko näkyy monessa paikassa ja kannattaa miettiä tarkkaan mitä siihen laittaa. Sillä on myös iso painoarvo LinkedInin hakukoneen algoritmissä. Pääotsikkoon voi käyttää maksimissaan 120 merkkiä ja suosittelen käyttämään ne kaikki. Hyvä toimiva tapa on esimerkiksi listata avainsanoja, jotka kuvaavat tämän hetken tehtävääsi, osaamistasi, koulutustasi ja kokemustasi parhaiten. Omassani on esimerkiksi näin:

Director of Global Headhunting Network | Digital Business Expert | CDO | Entrepreneur | Master degree | Lives in Madrid

Asuinpaikka

Asuinpaikka kannattaa olla määriteltynä omassa LinkedIn profiilissa jo ihan pelkästään sen takia, että se on yksi erittäin usein käytetyistä filttereistä, kun etsitään uusia osaajia.

Tiivistelmä (summary)

Oman profiilin tiivistelmä on yksi tärkeimmistä asioista ja siihen kannattaa ihan tosissaan paneutua. Yritä miettiä, miten tuot itseäsi esiin, jotta lukijan kiinnostus herää. Jos olet kiinnostunut saamaan yhteydenottoja, niin ei ole yhtään huono ajatus sisällyttää omat yhteystiedot esim. sähköposti myös tiivistelmän loppuun.

Työkokemus (job experience)

Työkokemus- kappale profiilissa on erittäin tärkeää hyvän profiilin kannalta. Pyri listaamaan siihen kaikki ja myös kertomaan, mitä olet tehnyt sekä saanut tehtävissä aikaiseksi. Eli älä vain listaa työtehtäviäsi, vaan kerro konkreettisin esimerkein myös tärkeimmistä saavutuksistasi. Näin annat lukijalle jo huomattavasti enemmän tietoa itsestäsi ja teet itsestäsi kiinnostavan.

Koulutus (education)

Koulutus- kappale on siinä mielessä tärkeä, että usein rekrytoijat ja headhunterit käyttävät sitä yhtenä filtterinä, kun hakevat LinkedInistä potentiaalisia henkilöitä avoinna oleviin positioihin.

Taidot (skills)

Taidot- osio on siinä mielessä tärkeä, koska sillä on helppo näyttää ulospäin mitä osaa ja missä on hyvä. Listan kärkeen kannattaa laittaa ne, joissa oikeasti on itse parhaimmillaan, koska ne ovat myös ne, jota käydään klikkailemassa eniten. Listan järjestystä voi myös ajan kuluessa muuttaa aina tarpeen mukaan.

Kirjalliset suositukset (recommendations)

Kirjallisten suositusten merkitys on iso ja näin ehdottomasti kannattaa pyrkiä, että niitä löytyy myös omasta profiilista. Ihmiset luottavat toisten sanaan, vaikka eivät heitä tuntisi ja näin kun profiilistasi löytyy positiivisia kommentteja muilta käyttäjiltä, tekee se sinusta ilman muuta kiinnostavamman henkilön. 

Kielet

Kielet on myös erittäin hyvä olla ajantasalla omassa profiilissa, koska monissa tehtävissä vaaditaan ainakin jonkunlaista englannin kielen taitoa.

Verkoston koko

Verkoston koko on tärkeä varsinkin oman löydettävyyden kannalta. Myös sosiaalisten verkostojen koolla alkaa olla merkitystä monessa tehtävässä ja laaja verkosto nähdään yleensä positiivisena asiana. Näin ollen ole aktiivinen ja kasvata omaa verkostoasi jatkuvasti.

Avoin uusille mahdollisuuksille

LinkedInissä on mahdollista ilmoittaa rekrytoijille ja headhuntereille olevansa kiinnostunut uusista haasteista. Kytkemällä sen päälle pystyy mm. kertomaan minkälaisista tehtävistä olisi kiinnostunut, millä tavalla ja missä. Kun kytkee tuon ominaisuuden päälle, on sillä tutkitusti erittäin positiivinen vaikutus yhteydenottojen määrään.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

https://www.linkedin.com/in/teemuruuska/

Teemu Ruuska on työskennellyt rekrytointialalla vuodesta 2009 ja vastaa nykyään InHunt Groupissa digitaalisuuteen ja kansainvälisyyteen liittyvistä asioista. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014, jossa hän on myös suorittanut maisterin tutkinnon kansainvälisesti arvostetussa EAE Business Schoolissa. Vuosien varrella Teemu on kirjoittanut yli 200 artikkelia mm. rekrytointiin, suorahakuun, työnhakuun, digitaalisuuteen ja kansainvälisyyteen liittyen sekä totuttu näkemään Suomessa antamassa kommentteja eri toimittajien haastatteluihin samoista aihepiireistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *