Mistä löytää parhaiten avoimia työpaikkoja?

Usein varsinkin nuoret työnhakijat ovat monessa asiassa aika hukassa, kun pitäisi löytää töitä. Tämä johtuu ihan siitä, että ollaan uuden asian äärellä ja ei ole vielä kokemusta, mistä esim. niitä työpaikkoja sitten löytyy. Seuraavassa lyhyesti, mihin kannattaa suunnata katseet:

Te-palvelut

Entinen mol.fi . Varsinkin julkisen sektorin työpaikat löytyvät täältä ja edelleen monet yrityksetkin sitä paljon käyttävät. Etenkin pääkaupunkiseudun ulkopuolella se on edelleen aktiivisesti käytössä. Työpaikat löydät osoitteessa: https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/

Oikotie ja Monster

https://tyopaikat.oikotie.fi/ ja https://www.monster.fi/ ovat maksullisista (yrityksille siis) perinteisistä sähköisista työpaikkasivustoista ne suosituimmat. Molemmista löydät todella paljon avoinna olevia työpaikkoja.

Duunitori

Duunitori on erittäin suosittu ihan siitä syystä, että se kerää monilta sivuilta työpaikat ”saman katon alle”. Näin ollen on duunitori itselleni se kanava, jonka ilman muuta kävisin tarkkaan läpi.

Rekry ja suorahakuyritysten omat sivut

Monet rekry- ja suorahakuyrityksistä (headhunting) ilmoittaa työpaikoistaan omilla sivulla. Sivulta www.suorahakuyritykset.com löydät aika kattavasti myös sekä suorahaku että rekrytointiyritykset, joista itse lähtisin luonnollisesti suurimmista liikkeelle.

Sosiaalinen media

Sosiaalisista medioista, kuten Facebook ja LinkedIn löytää todella paljon avoinna olevia tehtäviä ja siellä on muutamia tekniikoita, joita kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Tästä olen kirjoittanut aikaisemmin InHuntin blogissa ja sen löydät tästä: https://inhunt.fi/2019/03/piilotyopaikat-mita-ne-ovat-ja-mista-ne-loytyvat/

Tämän lisäksi toki LinkedInin Jobs -osio on sellainen, johon kannattaa tutustua. Monet yrityksistä ovat siirtyneet melkein käyttämään pelkästään sitä, koska siellä työpaikan hakeminen tehdään hakijalle usein todella helpoksi, kun paikkaa voi hakea suoraan omalla LinkedIn profiililla.

Perinteiset verkostot

Iso osa työpaikoista menee erilaisten verkostojen kautta ja näin mikäli on hakemassa uutta työtä, kannattaa siitä avoimesti viestiä omalle verkostolleen, koska sitä kautta voi hyvinkin ovi aueta johonkin mielenkiintoiseen uuteen mahdollisuuteen.

Digitaaliset verkostot

Digitaalisten verkostojen kasvattamisella on positiivista vaikutusta myös työnhaun kannalta. Ihan jo se, että mitä isompi verkosto LinkedInissä, sitä suurempi todennäköisyys ,että sinut myös löydetään. Jos asia kiinnostaa vähän enemmän kannattaa lukea tämä kirjoitukseni aiheesta:

Avoimet hakemukset

Monille yrityksistä voi lähettää avoimen hakemuksen, mutta onko siitä oikeasti mitään hyötyä? Kyllä ja ei. Se, että laitat CV:n jonkun yrityksen ”avoin hakemus” -lomakkeen kautta ja toivot, että joku olisi yhteydessä, niin voit olla aika varma olla, että hirveästi mitään ei tapahdu. Sen sijaan, jos laitat ns. ”avoimen hakemuksen” suoraan jonkun yrityksen esim. HR-johtajalle ja perustelet, miksi lähestyt häntä (kiinnostava yritys, toimiala, tulevaisuudennäkymät jne.) ja sen lisäksi vielä kerrot, mitä yritys saisi palkatessaan sinut ja miksi olisit täydellinen juuri heille, niin voi alkaa asioita tapahtuakin.  Suorahaku- ja rekrytointiyritykset ovat tosin ola lukunsa ja ainakin merkittävimpien yritysten CV-kannoista kannattaisi omat tiedot löytyä.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

https://www.linkedin.com/in/teemuruuska/

Teemu Ruuska on työskennellyt rekrytointialalla vuodesta 2009 ja vastaa nykyään InHunt Groupissa digitaalisuuteen ja kansainvälisyyteen liittyvistä asioista. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014, jossa hän on myös suorittanut maisterin tutkinnon kansainvälisesti arvostetussa EAE Business Schoolissa. Vuosien varrella Teemu on kirjoittanut yli 200 artikkelia mm. rekrytointiin, suorahakuun, työnhakuun, digitaalisuuteen ja kansainvälisyyteen liittyen sekä totuttu näkemään Suomessa antamassa kommentteja eri toimittajien haastatteluihin samoista aihepiireistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *