Miksi avoinna olevaa tehtävää kannattaa hakea, niin pian kuin mahdollista?

Hyvin usein, kun keskustelen työnhakijoiden kanssa, kuulen sitä, että he ovat nähneet mielenkiintoisen työpaikan, mutta eivät ole sitä kuitenkaan vielä hakeneet. Kun kysyn syytä, on yleensä vastaus se, että hakuaikaa on jäljellä vielä pari viikkoa ja näin ei ole mikään kiire. Vaikka ovat he siinä oikeassa, että hakuaikaa on jäljellä, niin valitettavasti ovat he siinä väärässä, etteikö olisi jo kiire. Itseasiassa jokainen ylimääräinen päivä, joka menee ilman, että työhakemus ei lähde, tarkoittaa sitä, että omat mahdollisuudet päästä eteenpäin hakuprosessi heikkenevät.

On vielä rekrytointeja (lähinnä julkisella puolella tosin), jossa odotetaan hakuajan päättymiseen asti ennen kuin lähdetään käymään läpi hakemuksia. Kuitenkin rekrytointi- ja suorahakuyritykset toimivat pääosin eri tavalla ja aloittavat haastattelut sekä potentiaalisten hakijoiden kontaktoinnit heti sitä mukaa, kun kiinnostavia hakijoita ilmaantuu prosessiin. Ja seuraavassa kolme syytä, miksi näin tehdään:

  • Hyvät ja yleensä ne parhaat hakijat eivät ole vapaana kovinkaan pitkään. Näin ollen osaava rekrytoija tiedostaa tämän ja on näin yhteydessä heti vain, kun mahdollista, eikä vasta viikkojen päästä, jolloin hakuaika menee umpeen. Rekrytoija tietää, että mitä pidempää odottaa, niin riski siitä kasvaa, että joku toinen yritys ehtii napata tämän loistavan ehdokkaan.
  • Aikataulut. Hyvin usein aikataulut ovat suhteellisen tiukkoja ja tästäkin syystä, jos odotetaan hakuajan päättymiseen asti, niin menetettäisiin usein jo viikkoja.
  • Profiilin mahdollinen tarkennus. Vaikka haettavan henkilön profiili on käyty asiakasyrityksen kanssa erittäin tarkasti läpi, niin silloin tällöin joudutaan sitä vielä vähän tarkentamaan. Ja tämä tarve nousee yleensä esille silloin, kun konkaktoidaan ja/tai haastatellaan ensimmäisiä kandidaatteja. Näin ollen, kun tämä työ aloitetaan mahdollisimman nopeasti, edesauttaa se oikeiden henkilöiden löytymistä tehokkaammin.

Näin ollen, kun näet mielenkiintoisen paikan, hae sitä heti! Näin tulet vain ja ainoastaan nostamaan omia mahdollisuuksia päästä työhaastatteluun ja sitä kautta uuteen mielenkiintoiseen työpaikkaan.

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

https://www.linkedin.com/in/teemuruuska/

Teemu Ruuska on työskennellyt rekrytointialalla vuodesta 2009 ja vastaa nykyään InHunt Groupissa digitaalisuuteen ja kansainvälisyyteen liittyvistä asioista. Teemu on asunut Madridissa, Espanjassa vuodesta 2014, jossa hän on myös suorittanut maisterin tutkinnon kansainvälisesti arvostetussa EAE Business Schoolissa. Vuosien varrella Teemu on kirjoittanut yli 200 artikkelia mm. rekrytointiin, suorahakuun, työnhakuun, digitaalisuuteen ja kansainvälisyyteen liittyen sekä totuttu näkemään Suomessa antamassa kommentteja eri toimittajien haastatteluihin samoista aihepiireistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *